Сервісну зону на Чонгарі ще не відкрили

20 Грудня 2019, 20:04

Фото IPC - Херсон

Сервісна зона КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом і досі залишається закритою. Про це йшлося пресконференції голови Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва, передає сайт IPC-Генічеськ.

“Сервісна зона на КПВВ “Каланчак” запущена, а на КПВВ “Чонгар” – ні, тому що на КПВВ “Чонгар” ми працюємо над створенням сервісного хабу. І це так само завдання президента”, – наголосив очільник ХОДА.

Дату відкриття сервісної зони на “Чонгарі” Гусєв не назвав.

Як повідомлялося, режимні зони тимчасових контрольних пунктів «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом відкрили після реконструкції, як і планувалося, 15 листопада. Режимні зони об’єктів включають у себе адміністративно-службові будівлі, які поділено на три зони приміщень — для ДПСУ, ДФС та СБУ, будівлі поглибленого огляду транспортних засобів, приміщення КПП, паспортного та митного контролів тощо.

Нещодавно була відкрита сервісна зона КПВВ “Каланчак”.

Під час зустрічі кораблів ВМС в Очакові президент України Володимир Зеленський анонсував, що за один рік на адмінкордоні з Кримом побудують хаб.

Нагадаємо:

  • 13 липня новий голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв пообіцяв президенту Володимиру Зеленському, який десантувався на адмінмежі з окупованим Кримом, побудувати режимні зони на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» до 15 листопада – до дня свого народження. А повністю завершити роботи до 20 грудня.
  • Детально – в матеріалі Центру журналістських розслідувань Багатостраждальні КПВВ: тендерна історія.

https://www.facebook.com/Husyev/videos/2659297174159614/