Децентралізація для нас була викликом державі — Дудар

24 Грудня 2019, 15:47

Перші об’єднані громади в Херсонській області мали велику кількість проблем. Фактично їм доводилось протистояти старій, радянській системі управління, котру підтримували на місцях чиновники різних рівнів. Тож перші ОТГ створювались не завдяки, а супереч державній політиці. Про це під час виступу на форумі самоврядування розповів голова Кочубеївської об’єднаної громади Іван Дудар.

“Об’єднатись, взяти справу у свої руки та зажити своїм життям — іншого виходу Кочубеївська громада перед собою не бачила. Ми стали викликом для держави та районних адміністрацій. На 15-й рік місцева влада для нас вже стала чужою та далекою. Районні управлінці майже повністю втратили контроль над периферією та нам все доводилось робити самім. Наприклад, чи не десять останніх років ми самостійно за власний кошт організовували розчищення снігу. Район на це не впливав, ми виживали самі”, – розповів Дудар.

Зараз, за словами голови Кочубеївської ОТГ, його громада не бачить іншого життя, окрім децентралізованого та з жахом пригадую часи до впровадження реформи.