Акція “Червона лінія для президента” відбулась у Херсоні

08 Грудня 2019, 15:47

“Червону лінію” для президента сьогодні накреслили кількасот херсонців, що зібрались на головній площі міста. Городяни вирішили підтримати всеукраїнську акцію, що проходить напередодні зустрічі Зеленського з презедентом рф у Норманському форматі.
“ Сьогодні ми тут зібралися аби підтримати акцію протесту, котра проходить в місті Києві під назвою “Ні Капітуляції”. Щоб показати свою громадську позицію, що місто Херсон все-таки патріотичне місто, котре здатне дати відпор нашому агресору. “ – розповів кореспондентам IPC – Херсон один з організаторів акції, Андрій Мацюк.
До акції в обласному центрі долучились як представники різних політичних сил, так і абсолютно аполітичні містяни, яким, проте, не байдужа доля України. На думку херсонців, до складу робочої групи на перемовинах мають бути включені представники Великої Британії та США, адже Франція та Німеччина — країни з залежною від росії економікою.
“Взагалі на цю зустріч йому не треба було їхати, бо це зустріч путина та його бізнес-партнерів. Бо всі розуміють що економіки Франції та Німеччини тісно пов’язані з економікою рф.” – заявив представник ВО “Свобода” Віталій Урбанський.
Зібрання наголошує — сьогоднішнє дійство має суто мирний характер, та за умови подальшого нехтування президентом інтересів своєї держави на користь агресору — пацифізм акціянтів може змінитись на більш рішучі види протесту.

Фото з дійства за посиланням