У Херсоні збирають форум, присвячений реформі децентралізації

25 Листопада 2019, 16:42

2 грудня в Херсоні відбудеться Форум місцевого самоврядування, присвячений децентралізації. Про це IPC-Генічеськ повідомила координаторка з комунікацій програми DOBRE в південних регіонах України Анна Нікуліна.

На форумі планують обговорити наступні питання: Що відбуватиметься з децентралізацією далі? Чи загрожує реформа вибухом корупції та створенням феодальних вотчин? Чи дасть децентралізація поштовх місцевому економічному розвитку? Які зміни чекають в сфері містобудування та архітектури, земельних відносин, освіті, медицині та інших галузях? Чи зупинить реформу дострокові місцеві вибори? Що в 2020 році буде з районними радами та РДА? Що будемо змінювати в Конституції України?

Участь у події візьмуть представники органів місцевого самоврядування ОМС, місцевих асоціацій ОМС, представники Мінрегіону (Альона Бабак), Центрального офісу реформ, програми «U-LEAD з Європою», програми «DOBRE», місцевих ЗМІ.

Захід відбудеться за сприянням голови Херсонської ОДА Юрія Гусєва та організацій партнерів (зокрема програми USAID DOBRE).
Як повідомлялося, 15 листопада на позачерговій сесії Херсонської обласної ради депутати проголосували за перспективний план формування територій громад Херсонської області.Станом на 10 листопада в Україні створено 1002 об’єднані територіальні громади.

В Україні триває децентралізація. Завдяки реформі органи місцевого самоврядування отримують більше повноважень, додаткове державне фінансування, а також можливості міжнародної допомоги.