Онищенко: нелегальних перевезень до Криму більше не буде (відео)

20 Листопада 2019, 18:02

Голова Генічеської районної державної адміністрації Андрій Онищенко запевнив, що розбереться з нелегальними пасажирськими перевезеннями до анексованого Криму. Про це він повідомив під час прес-конференції, присвяченій ситуації з нелегальними перевізниками в Генічеському районі, 20 листопада, передає IPC-Генічеськ.

«Глибоку обурений тим, що деякі перевізники забирають людей з потягів їдуть напряму до тимчасово окупованого Криму, гроші беруть гроші в російських рублях. Достатньо. Буде реагування буде по повній мірі… Їздять, заробляють кошти. Такого не буде в нашому районі. Відповідно до закону про місцеві державні адміністрації, ситуацію з законністю я тримаю на повному контролі», – наголосив Онищенко.

Як повідомлялося, на прес-конференції було оголошено, що до 27 листопада таксистам, які працюють у Генічеському районі необхідно почати оформлення підприємницької діяльності. Після цього терміну будуть проводити відповідні перевірки для виявлення порушників законодавства.

Нагадаємо, з 2014 року заборонено транспортування пасажирів до Криму. На практиці перевезення до півострова здійснюють так звані нелегальні перевізники, які пропонують свої послуги безпосередньо біля адмінкордону з Кримом та залізничної станції в Новоолексіївці Генічеського району. Однак такі перевізники працюють в обхід бюджету, пасажири цих рейсів не застраховані згідно з українським законодавством, і за їх безпеку ніхто відповідальності не несе.