Голова РДА: новий газопровід вирішить ситуацію з газопостачанням в Генічеському районі

12 Листопада 2019, 20:54

Голова Генічеської районної державної адміністрації Андрій Онищенко запевнив, що вивчав ситуацію з новим газопроводом та має намір вирішувати це питання найближчим часом разом з керівництвом облдержадміністрації. Про це він розповів під час прес-конференції 12 листопада, повідомляє IPC-Генічеськ

“Я хочу поліпшити умови, щоб не виникало у нас таких питань взимку щодо газозабезпечення. Зараз у нас є тимчасово окупована територія, де знаходилося місце зберігання газу, надлишку, який добували влітку. Зараз цього немає і ми напряму подаємо наш газ. Щодо кільцювання цієї системи, я гадаю, це вирішить питання. І коли буде закільцована система, то більшість проблем щодо мешканців, які споживають газ, проблем не буде”, – наголосив очільник РДА.

Прес-конференцію було присвячено газозабезпечення району у зимовий період. На заході також були присутні представники газовидобувної державної компанії “Чорноморнафтогаз” та “Херсонгаз”, яка постачає газ споживачам, журналісти, керівники міської та сільських рад Арабатської Стрілки, лікарні, громадськість.

Присутні могли задати свої питання представникам газових компаній. Вони стосувалися питань видобутки газу, його транспортування та безперебійного постачання, роботи сушильного обладнання та вологого газу, ціноутворення та тарифів, нового газопроводу.

Як повідомляв IPC-Херсон, у вересні заступник директора обласного Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу Віктор Рассолов інформував, що питання будівництва газопроводу «Асканія-Нова – Генічеськ» залишається відкритим.

За словами голови ОДА Юрія Гусєва, проект необхідно «рухати далі» після відповіді з боку Уряду.