Представникам громад Херсонщини провели навчання про земельні ресурси

09 Жовтня 2019, 23:04

9 жовтня в Херсоні на базі Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування відбулось навчання для представників громад області “Земельні ресурси як важіль росту власних доходів ОТГ: інструментарій і виклики”.

фото зі сторінки Херсонського ЦРМС у Фейсбуці

“Катерина Степчук, експертка з просторового планування Програми «U-LEAD with Europe» розповіла учасникам про сучасні тенденції інвентаризації землі; громадські пасовища та їх актуальність; договори оренди землі та внесення змін до них; самоврядний контроль; індустріальні парки та їх перевагия”, – повідомляється на сторінці Центру у Фейсбуці, передає IPC-Генічеськ.

фото зі сторінки Херсонського ЦРМС у Фейсбуці

Крім того, експертка поділилась кращими практиками проведення аукціонів з реалізації права власності та права користування землею.

фото зі сторінки Херсонського ЦРМС у Фейсбуці

Захід відбувся за ініціативи Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки програми “U-LEAD з Європою”.

В Україні відбувається децентралізація – передача повноважень та фінансів від державної влади якнайближче до людей – органам місцевого самоврядування. Станом на вересень створена 951 об’єднана територіальна громада.

31 січня 2018 року Кабінет Міністрів України прийняв Розпорядження «Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад».