На Херсонщині ціни на деякі овочі та фрукти нижчі, ніж в інших областях

09 Жовтня 2019, 15:32

Оптові ціни на деякі овочі та фрукти на Херсонщині нижчі, ніж в Києві та Одесі. Про це свідчить інформація щодо рівня оптових цін на плодово-овочеву групу товарів станом на 8 жовтня, оприлюднена на сторінці Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації у Фейбуці, передає IPC-Генічеськ.

У жовтні на Херсонщині дешевшими виявилися буряк, капуста білокачанна, кабачок, баклажан, перець червоний та зелений, морква, помідор, цибуля рибчаста, виноград, персик, слива, диня та малина.

Нижній поріг цін на такі товари на гуртовому ринку “Неждана” у селі Великі Копани Херсонщини менший за аналогічний на гуртовому ринку “Початок” в Одесі, регіональному аграрному центрі “Шувар” у Львові та гуртовому ринку “Столичний”.

Нижній поріг цін на кавуни, якими славиться Херсонщина, дорівнює трьом гривням та є таким самим, як і на ринку в Одесі.

Гуртовий сільськогосподарський ринок у селі Великі Копани був заснований на теперішній час екс-депутатом Верховної Ради України Федором Негоєм. Негой є засновником і кінцевим бенефіціаром Товариства з обмеженою відповідальністю “Багатопрофільна виробнича фірма Нежданна” із внеском до статутного капіталу у сумі 103 065 600.00 грн.

Негой був позбавлений мандата народного депутата через сумісництво. 

За офіційною інформацією, у червні цього року НАЗК звернулось до голови ВР, щоб забрати у народного депутата Федора Негоя мандат. Підставою стало рішення суду щодо визнання факту сумісництва, вперше прийнятого щодо народного депутата.

Так, за результатами моніторингу Національним агентством дотримання народними депутатами вимог ЗУ «Про запобігання корупції» в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та дотримання обмежень щодо сумісництва та суміщення складено 38 протоколів про адміністративні правопорушення. З них 7 стосувались випадків порушення статті 172-4 КУпАП – вимог щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.