На Арабатці відзначали День захисника України (фото)

13 Жовтня 2019, 21:38

У неділю, 13 жовтня, у селі Щасливцеве на Арабатскій стрілці відбулись святкові заходи, приурочені Дню Українського козацтва, Покрови та Дню захисника України. Про це повідомляється на сайті Щасливцевської сільради, передає IPC-Генічеськ.

фото: arabat-rada.gov.ua

у рамках святкувань провели концертну програму. Всі бажаючи мали змогу дегустувати вина місцевого виробництва, скуштувати справжню козацьку кашу, взяти участь у розіграші лотереї, де було розіграно 85 подарунків та 2 “супер приза” – мультиварки.

фото: arabat-rada.gov.ua

З привітаннями до присутніх звернулися голова Генічеської районої державної адміністрації Андрій Онищенко та сільський голова Віктор Плохушко.

фото: arabat-rada.gov.ua

На концерті виступили місцеві ансамблі народної самодіяльності “Елькен” та “Сельсебіль”, дует скрипалів Риківської школи музично-естетичного виховання – Аліє Камбурова та Селімє Кешфедінова, танцювальний ансамбль “Еміне”, ансамбль народної пісні “Вишиванка” та співачка Оксана Багатінова з міста Генічеська.

фото: arabat-rada.gov.ua

фото: arabat-rada.gov.ua

фото: arabat-rada.gov.ua

фото: arabat-rada.gov.ua

Нагадаємо:

14 жовтня відзначають День захисника України.

У жовтні 2014 року його своїм указом запровадив тодішній президент Петро Порошенко. Одночасно був скасований указ про запровадження в Україні Дня захисника Вітчизни, який відзначали 23 лютого. Із 2015 року День захисника України визначили державним святом. Дату обрали невипадково – 14 жовтня відзначається День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці й річниця створення Української повстанської армії.