Окупанти встановили додатковий пункт пропуску по шляху до адмінкордону з Кримом

18 Вересня 2019, 15:42

На під’їзді до пункту пропуску «Каланчак» (КПВВ «Армянськ» з боку окупованої території) біля адміністративного кордону Криму з Херсонською областю окупаційна влада РФ встановили контрольно-пропускний пункт і шлагбаум.

Таке обмеження ввели за розпорядженням «Мінтрансу Криму», пише Центр журналістських розслідувань.

Це зробили «з метою забезпечення безпеки на території прикордонного касового пункту «Армянськ».

«Така міра необхідна для збереження об’єкта транспортної інфраструктури від актів незаконного втручання та забезпечення безпеки пасажирів, що знаходяться не території автостанції. На контрольно-пропускному пункті постійно чергує співробітник охоронної організації. Установка шлагбаума необхідна для недопущення заїзду автобусів і автомобілів без дозвільних документів на площу касового пункту», – сказано в повідомленні.

За інформацією відомства, щодня від касового пункту «Армянськ» вирушає близько 26 автобусних рейсів в напрямку Сімферополя, Севастополя, Євпаторії, Ялти і Керчі.

Нагадаємо:

  • 4 липня 2018 року Кабмін України прийняв Постанову про виділення 105,98 млн грн на будівництво тимчасових контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» і «Чонгар» та сервісних зон перед ними на адмінкордоні з окупованим Кримом в Херсонській області. Виконавцем робіт визначено ДП «Укрінтеравтосервіс».
  • До кінця фінансового року-2018 роботи навіть не були розпочаті, кошти повернуті до бюджету.
  • За словами міністра інфрастуктури Володимира Омеляна причиною стала затримка із виділення земельних ділянок Херсонською ОДА.
  • У липні 2019 року в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк заявив, що тендер на будівництво КПВВ «Чонгар», який очікували в травні, перенесений на серпень 2019 року.
  • 13 липня президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованиv Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня. Зеленський побіцяв звільнити Гусєва, якщо він не впорається з цим завданням.
  • Прокуратура АРК розслідує кримінальні провадження в зв’язку зі зловживаннями чиновників при облаштуванні КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • У системі державних закупівель ProZorro у вівторок, 10 вересня, пройшли торги щодо будівництва тимчасових контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Чонгар» і «Каланчак» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Аукціони виграли компанії з Києва і Одеси, відповідно.