У Генічеську планують збудувати нову набережну

12 Серпня 2019, 16:09

У Генічеську Херсонської області планують збудувати нову набережну. Про це повідомив мер Генічеська на нещодавній онлайн-конференції, передає медіа-центр IPC-Генічеськ.

«Проект на сьогодні розробляється, за хвилезахисною стінкою розташовуватиметься пляж. Будуть побудовані бони чи хвилеломи. Ми обговорювали з губернатором також будівництво набережної. Набережна повинна проходити вздовж обриву, може, в метрах 10-15 від води буде пляж, все повинно бути доглянуте, але проект коштує приблизно 90 мільйонів. На що губернатор сказав, що нам за один рік це не під силу. Була пропозиція запроектувати хоча б один кілометр набережної, і зробити на наступний рік хоча б 200 метрів», – розповів Олександр Тулупов.

За його словами, у будівництві набережної планують використовувати блоки, які зараз залишаються на пляжі, а також у межах міста, загальною кількістю – 1160 штук.

Крім того, мер Генічеська зазначив, що пісок на пляж завозитимуть, а також зроблять  спеціальні клапани, щоб коли вода буде заливатися на берег, вода уходила, а пісок залишався окремо – на пляжі.

“Такі технології в світі є”, – зауважив він.

Як повідомлялося раніше, міський голова також висловив ідеї щодо збереження Генічеського узбережжя від руйнування.