Розкрито схему по вимаганню коштів з нерегулярних перевізників у сервісній зоні КПВВ «Каланчак»

12 Серпня 2019, 13:43

Оперативні підрозділи Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками відділу «К» СБУ, Нацполіції, під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, із залученням спецпідрозділів ДПСУ та СБУ припинили схему по вимаганню коштів з нерегулярних перевізників у сервісній зоні КПВВ «Каланчак». Про це повідомили в Держприкордонслужбі, передає медіа-центр IPC-Генічеськ.

Згідно повідомлення, правоохоронці встановили, що група громадян, за попередньою домовленістю, шляхом погроз фізичної розправи, пошкодженням чи знищенням транспортних засобів вимагають грошові кошти з водіїв транспортних засобів, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення з материкової частини України до ТОТ України АР Крим та у зворотному напрямку. Правоохоронці із залученням спецпідрозділів ДПСУ ТА СБУ здійснили санкціоновану судом низку обшуків за місцями проживання фігурантів справи.

Як повідомили в Держприкордонслужбі, за результатами обшуків правоохоронці виявили та вилучили термінали мобільного зв’язку, сім карти, т. з. «чорну бухгалтерію», грошові кошти здобуті злочинним шляхом, інші речі та документи, що мають значення для досудового розслідування.

Згідно офіційної інформації, зараз продовжуються слідчі дії.

Як раніше заявляв перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсіф Куркчі, доходи тіньових «ділків» від нелегальних перевезень людей до контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на адмінмежі з окупованим Кримом еквівалентні 100 млн долл. на рік.

Нагадаємо:

  • 13 липня президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованих Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня.