Місцева влада: На Арабатській стрілці медуз немає

06 Серпня 2019, 13:22

Глава Щасливцевської сільської ради Генічеського району Херсонської області Віктор Плохушко заперечує інформацію про наплив медуз на Арабатській стрілці. Так він прокоментував медіа-центру IPC-Генічеськ відео, що поширилося в мережі інтернет про велику кількість медуз на Азовському узбережжі.

фото: Тимур Аджибіляков, Арабатська стрілка, 6 серпня 2019

«Остання медуза була на Азовському узбережжі дня чотири назад, де вона бачила медузу? Акулу знайти легше з Чорного моря в Азовському, ніж медузу. Вони маячню пишуть, а всі інші постять її», – прокоментував Віктор Плохушко.

Він підтвердив, що кілька днів тому дійсно, був наплив медуз, на прохання місцевих жителів, які виходили на прибирання, в сільраді надавали техніку.

фото: Тимур Аджибіляков, Арабатська стрілка, 6 серпня 2019

«Це було першого і другого. Але третього зайшов шторм, і все зачистило. Навіть там, де ми не прибирали, стало чисто, як і там, де ми прибирали. Прикро, що читаєш щодня про цих медуз. Розійшлося по всій Україні, що люди виходять прибирати. Хто куди виходить? Вийшли один день і все!», – зазначив Віктор Плохушко.

Цю інформацію підтвердили медіа-центру IPC-Генічеськ і місцеві жителі.

фото: Тимур Аджибіляков, Арабатська стрілка, 6 серпня 2019

Так, житель села Щасливцеве Тимур Аджибіляков надіслав фото з узбережжя, на яких видно відпочиваючих і чисте море.

«У нас для спростування спеціально встановили високого дозволу онлайн-камери на пляжі, 20 метрів від води. Нехай перейдуть за посиланням і подивляться, є там щось чи ні. Там, видно, якби лежали медузи по коліно, то люди б не заходили і не купалися», – додав глава Щасливцевської сільської ради.

Переглянути відео з веб-камер на Арабатській стрілці можна на сайті сільради, за посиланням: https://arabat-rada.gov.ua/kameri/.

Напередодні, 5 серпня низка видань опублікували відео з соцмереж, де відображений наплив медуз. Відео датується першим серпня. При цьому в описі до відео зазначається: «Привіт з Генічеська. Арабасткая коса. 1.08.2019».

Місто Генічеськ не розташоване на Арабатській стрілці.