На Херсонщині біля Криму проходять випробування зенітних ракетних комплексів ППО

22 Лютого 2019, 09:26

В Херсонській області неподалік окупованого Криму на державному випробувальному полігоні «Ягорлик» проходять випробування зенітних ракетних комплексів протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил Збройних Сил України.

Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України, передає Центр журналістських розслідувань.

Дослідні стрільби виконуються на відновлених та модернізованих військовими науковцями та фахівцями оборонної галузі зенітно-ракетними комплексами 2К12-2Д «Куб» та БМ9К330 «Тор».

«Завершується проведення випробовувань модернізованих комплексів протиповітряної оборони, які повертаються до бойового складу Збройних Сил України. Це дасть нам можливість формувати нові підрозділи, суттєво підвищити спроможності зенітно-ракетних військ ЗС України і в цілому підвищити ефективність системи протиповітряної оборони і військ, і держави», – відзначив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України Віктор Муженко, який взяв участь у випробуваннях.

За інформацією Командування Повітряних Сил ЗСУ, також на полігоні відбуваються стрільби ЗРК С-125-2Д1 та ЗСУ-23-4МА.

 

Нагадаємо:

  • На початку листопада 2018 року в Херсонській області на полігоні «Ягорлик» пройшли льотні випробування зенітних керованих ракет середньої і малої дальності. Зокрема відбулись бойові стрільби зенітних ракетних підрозділів ЗРК С-300ПС, С-300ПТ Бук-М1, контрольні льотні випробування ракет до ЗРК С-125М1 та державні випробування модернізованого ЗРК Оса-АКМ