Упродовж 2019 плавні горіли 78 разів

17 Лютого 2020, 14:45

Фото ХОДА

Упродовж 2019 року пожежно-рятувальними підрозділами здійснено виїзди на гасіння 184 пожеж в екосистемі Херсонської області, з них 78 пожеж в очеретяних заростях. Особливу небезпеку становлять пожежі на відкритих територіях Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства, Адміністрації Національного природного парку «Нижньодніпровський».

Про це повідомляється на своїй сторінці в Facebook Херсонська обласної державної адміністрації.

“З метою попередження виникнення пожеж в пожежонебезпечний весняно-літній період в природних екосистемах, приватному житловому секторі та дачних кооперативах громадяни мають не провокувати виникнення пожеж та дотримуватися елементарних правил відпочинку в природних екосистемах.

Херсонська облдержадміністрація, ГУ ДСНС України в області, Херсонське обласне управління лісового та мисливського господарства, Адміністрація Національного природного парку «Нижньодніпровський» закликають мешканців багатоповерхових будинків, керівників установ та організацій, адміністративні будівлі яких розташовані вздовж р. Дніпро, поблизу озер, островів, сирих луків (заплав) організувати візуальне спостереження за береговою лінією”,- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 15-го лютого під Херсоном знову палали плавні. Наслідки цього явища, як то стовпи диму чи опади з сірого попелу, міг спостерігати кожен мешканець міста. Причини та первинні місця займання очерету на даний час встановити не вдалось. Читати докладніше. 

Читати новину російською.