У Голопристанському районі у Дніпро вселили більше тонни риби

21 Листопада 2019, 09:28

20 листопада 2019 року відбулось зариблення пониззя річки Дніпро, в районі підвідного каналу ФГ Лиманськ між селами Рибальче та Забарине Голопристанського району Херсонської області. Про це повідомляє Херсонський рибоохоронний патруль, передає IPC-Генічеськ.

Вселення здійснювалось за рахунок коштів користувачів водних біоресурсів відповідно до Науково-біологічного обґрунтування проведення рибоводно-меліоративних робіт в Дніпровсько-Бузькій естуарій системі у 2019 році.

До водойми випустили 42 000 екз. (1 200 кг) цьоголіток рослиноїдних видів риб та коропа: СВК «Святий Миколай» – 5 тис. екз товстолобика, середньою вагою 30 грамів/екз.; ФОП «Бурдига» – 7 тис.екз. товстолобика, середньою вагою 34 грамів/екз.; РК «Победа» – 15 тис.екз. товстолобика, середньою вагою 35 грамів/екз. та УТМР – 15 тис.екз. коропа, середньою вагою 34 грамів/екз.
Контроль за процесом вселення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали спеціалісти Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Херсонській області.У Херсонському рибоохоронному патрулі також закликали громадян брати участь в охороні рибних запасів, особливо в місцях їх вселення, і своєчасно повідомляти про порушення за номером «гарячої лінії» відомства: (050) 012-35-73.

Як повідомлялося, на початку листопада працівники Херсонського рибоохоронного патруля зафіксували факт масової загибелі риби. Тоді у лимані на Херсонщині загинуло майже два мільйона риб.

фото зі сторінки Херсонського рибоохоронного патруля у Фейсбуці.