На Херсонщині 55 позитивних тестів на коронавірус методом ІФА

01 Червня 2020, 12:47

За останню добу в Херсонській області обстежили на коронавірус 106 людей методом імуно-ферментного аналізу. Виявлено 55 позитивних результатів. 

Про це під час селекторної наради 1 червня повідомила заступниця директора Департаменту здоров’я облдержадміністрації Ліна Бондарева, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Наразі в області вже п’ять лабораторій проводять тестування методом ІФА. Всього було обстежено 723 особи, за останню добу – 106 людей. Виявлено 55 позитивних результатів, які будуть направлені на ПЛР-дослідження для підтвердження або спростування діагнозу Covid-19”, – поінформувала Ліна Бондарева (на відео 3.10).

Як повідомлялося, на Херсонщині 178 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. З них 161 людина одужала; 14 – інфіковані COVID-19; три – померли.

З понеділка, 1 червня, в Херсонській області розпочинається широке тестування груп населення, які задіяні в боротьбі з коронавірусом.

За інформацією Центру громадського здоров’я МОЗ України, 27 травня в Україні розпочали тестування методом ІФА.

Імуно-ферментний аналіз — це вид аналізу, за допомогою якого виявляється комплекс «антиген — антитіло», який виробляється коли організм уражений вірусом. Цей комплекс утворюється завдяки імунологічній реакції антигену з відповідним антитілом.

Використання ІФА-тестів для виявлення антитіл COVID-19 врегульоване наказом МОЗ від 20.05.2020 № 1227 «Про затвердження змін до Стандартів медичної допомоги „Коронавірусна хвороба“» (COVID-19).

ІФА-тести дозволять розвантажити систему діагностування COVID-19 та підвищити її ефективність, однак для встановлення діагнозу залишається виключно результат ПЛР (лабораторна діагностика).

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.