У Скадовську міськрада планує придбати житло для переселенців

27 Листопада 2020, 18:13

З метою створення житлового фонду для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб Скадовська міська рада має намір придбати житло на вторинному ринку житлової нерухомості міської громади.

Про це йдеться у повідомленні виконкому Скадовської міської ради.

 Власників нерухомого майна (квартир, будинків), розташованого в межах новоствореної Скадовської ОТГ, які мають намір продати житло, просять до 8 грудня поточного року включно надати письмові пропозиції за адресою: м. Скадовськ, вул. Гагаріна, 63.

Житло має бути придатним для проживання, знаходитись у задовільному стані, облаштоване комунальними зручностями та опаленням.

У разі виникнення питань пропонують звертатись за тел.: (055 37) 5 30 74, (055 37) 5 21 34.

Як повідомлялося, у Генічеську так досі й не дочекалися анонсованого будівництва житла для ВПО за допомогою Туреччини.

Готовність Республіки Туреччина допомогти з облаштуванням кримським татарам та іншим мешканцям Криму, які вимушено покинули півострів через його окупацію Росією, була засвідчена ще у 2016 році.  Тоді йшлося про будівництво міні-містечка на тисячу квартир у Генічеську. І турки, за словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, готові були починати будівництво хоч завтра. Але до виділення землі так і не дійшло – начебто не знайшли вільних ділянок.

Чотири роки потому у Києві президент Туреччини Реджеп Ердоган підтвердив свої наміри надати фінансування для будівництва житла для кримців. І землю, якої «не було», швидко знайшли і в Генічеську, і в Херсоні. Але проект знову загальмувався.