Генічеську лікарню заздалегідь забезпечують медкиснем та апаратами ШВЛ

19 Листопада 2020, 22:29

Фото Нацполіція АРК

Генічеська центральна районна лікарня медичним киснем забезпечена, заклад також заздалегідь забезпечують апаратами штучної вентиляції легень.

Про це сайту IPC-Генічеськ повідомив голова Генічеської райдержадміністрації Андрій Онищенко.

“Лікарня медичним киснем забезпечена, кошти були виділені, субвенція буда виділена, кисень закуповують, встановлюють концентрати, киснем забезпечено 16 ліжок. Треба, щоб у нас завжди був запас. За допомогою соцекономрозвитку та при підтримці народного депутата (Володимира Іванова) Генічеська лікарня отримала монітори та апарати штучної вентиляції легень. За інформацією лікарні наразі потреби в підключенні апарату ШВЛ немає, але ж ми маємо думати наперед.”, – сказав він.

Генічеська центральна района лікарня отримала нове медичне обладнання – 4 апарата штучного дихання та 6 моніторів.

За інформацією МОЗ, навантаження на медичну систему країни зростає. Аби не допустити її колапсу, надзвичайно важливо дотримуватися встановлених у країні протиепідемічних правил.

З квітня поточного року кількість ліжко-місць з підведеним киснем була збільшена більш ніж у 7 разів. МОЗ продовжує нарощувати цей показник, щоб повністю забезпечити потреби країни.

Як повідомлялося, в Україні запустили національний контакт-центр МОЗ із протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Звернувшись за безкоштовним номером 0-800-60-20-19, громадяни можуть отримати консультацію щодо питань протидії поширенню коронавірусної хвороби.