COVID-19: за добу на Херсонщині три нових випадки

18 Серпня 2020, 10:19

За останню добу у Херсонській області проведено 315 ПЛР-досліджень та 1913 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу. Зафіксовано три нових лабораторно підтверджених випадки на COVID-19.

За даними обласної держадміністрації, захворіли жителі м Херсон: чоловік, 54 роки, медичний працівник, (Суворовський район). Обстежений з підозрою на COVID-19; чоловік, 62 роки, (Корабельний район). Обстежений як хворий на пневмонію. Їх стан середньої важкості, госпіталізовані до обласної інфекційної лікарні; жінка, 37 років, (Дніпровський район). Контактувала з раніше виявленим хворим на COVID-19 у сім’ї. Стан задовільний, перебуває на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. Встановлюється коло контактних осіб.

Наразі в області 304 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. З них: 221 людина поборола недуг; 77 – інфіковано на COVID-19; 6 – померли.

Як інформує МОЗ, в Україні за добу зафіксовано 1616 нових випадків. Загалом проведено 1 315 409 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужав 761 пацієнт.

8 серпня (станом на 9:00) в Україні 94 436 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2116 летальних, 48 925 пацієнтів одужало. 

Напередодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов висловився, що кількість госпіталізованих з COVID-19 пацієнтів за останні три місяці збільшилась утричі. Ситуація з COVID-19 в Україні залишається напруженою.

Як повідомлялося, у медичних закладах України, відведених для прийому та лікування хворих на коронавірусну хворобу, вже готові близько 34 тисяч ліжок, 3,7 тисячі апаратів ШВЛ та 9,5 тисячі ліжок з підведеним киснем.

У Херсонській області зафіксовано новий летальний випадок від COVID-19.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.