На Херсонщині 10 людей захворіли на COVID-19, серед них 12-річний хлопчик

12 Серпня 2020, 23:56

За останню добу в Херсонській області проведено 413 ПЛР-досліджень та 1772 дослідження методом ІФА на виявлення коронавірусу. Зафіксовано 10 нових лабораторно підтверджених випадків на COVID-19. 

За даними ХОДА, захворіли люди з різних районів Херсонщини: чоловік, 42 роки, житель м.Херсон, Корабельний район (обстежений ях хворий на ГРВІ); чоловік, 40 років, житель м.Херсон, Дніпровський район (обстежений як хворий на пневмонію);
жінка, 52 роки, жителька м. Нова Каховка (обстежена для планової госпіталізації). Стан хворих середньої важкості, всі госпіталізовані до обласної інфекційної лікарні.

Також коронавірус виявили у чоловіка, 59 років та жінки, 54 роки, жителей с. Томарине Бериславського району (обстежені як хворі на ГРВІ); чоловіка, 59 років, жителя с. Зміївка Бериславського району (обстежений як хворий на пневмонію); хлопчика, 12 років, жителя м. Херсон, Дніпровський район (контактував з раніше виявленим хворим на COVID-19 у м. Одеса); чоловіка, 19 років, жителя с. Приморське Голопристанського району; жінки, 75 років, медпрацівниці, жительки м. Херсон, Корабельний район (контактувала з раніше виявленими хворими на COVID-19 у КНП «ХМКЛ ім. О.С. Лучанського»); чоловіка, 51 рік, жителя с. Софіївка Білозерського району (контактував з раніше виявленими хворими на COVID-19). Їх стан задовільний, перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. Встановлюється коло контактних осіб.

Також, зафіксовано одне одужання – житель смт Білозерка, чоловік, 30 років.

Тож наразі в області 286 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 214 людей побороли недуг; 67 – інфіковані на COVID-19; 5 – померли.

За поширенням коронавірусу в Херсонській області можна слідкувати за посиланням.

Хвороба, викликана коронавирусной інфекцією COVID-2019, – це інфекційне захворювання, викликане новим, раніше невідомим коронавірусом.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.