Поліцейські Херсонщини за вихідні виявили 85 порушень карантину

26 Квітня 2021, 15:30

За минулі вихідні поліцейські Херсонщини склали 85 адміністративних матеріалів за порушення правил карантину.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

За минулі вихідні поліцейські склали 85 адміністративних матеріалів за ігнорування карантинних обмежень, з яких 11 протоколів за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за шо передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень.

Також поліцейські за категоричне відмовлення одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті винесли громадянам 74 адміністративні постанови. Наразі цим правопорушникам загрожує штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

Поліція Херсонщини разом з представниками держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування продовжує перевіряти дотримання карантинних вимог громадянами, а також суб’єктами господарювання та пасажироперевізниками, задля запобігання подальшого розповсюдження вірусу COVID-19.

Як повідомлялось, Кабмін на травневі свята не змінюватиме модель адаптивного карантину в Україні, однак українцям слід проявити відповідальність, обачність і уникати масових скупчень.

Нагадаємо:

  • 17 лютого 2021 року Кабмін схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівня епіднебезпеки та показники їх визначення.
  • 21 квітня 2021 року Кабінет міністрів продовжив до 30 червня режим надзвичайно ситуації в Україні через пандемію коронавірусної інфекції.