Херсонця, який намагався провести наркотики до Криму, взяли під варту

26 Лютого 2021, 20:41

Мешканця Херсонщини, якого затримали з двадцятьма кілограмами канабісу на КПВВ “Каланчак”, взяли під варту.

Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Херсонцю обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 681 тисяч гривень.

Нещодавно правоохоронці затримали його на контрольному пункт в’їзду-виїзду “”Каланчак при спробі вивезти через тимчасово окуповану територію АР Крим 20-кілограмову партію канабісу.

За даними Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужбиінформацію про перевезення наркотиків прикордонники отримали заздалегідь.

40 пакунків з наркотичною речовиною прикордонники виявили за допомогою ендоскопу у паливному баку автомобіля «Volkswagen», на якому мешканець Херсонщини направлявся до тимчасово окупованого Криму. Звідти він планував вивезти наркотики до Російської Федерації з метою збуту. На «чорному ринку» за таку кількість канабісу він міг би отримати близько 5,6 мільйонів гривень.

За цим факту розпочате досудове розслідування за ч.1 ст.305 КК України «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів». Виявлені наркотичні речовини та громадянин переданий слідчим Служби безпеки України. Слідчі дії тривають.