Вчителі Скадовського району отримали сучасні комп’ютери

29 Грудня 2021, 16:07

У рамках проєкту “Ноутбук кожному вчителю”, що реалізується Міністерством освіти і науки та Мінцифрою, вчителям Скадовського району передали 254 ноутбуки. 

“Після реалізації цього проєкту вчитель не буде стояти у черзі до “вільного комп’ютера” в кабінеті інформатики, а зможе вже зі своїм ноутбуком спілкуватися з дітьми, перевіряти їх знання онлайн, складати плани роботи та виконувати іншу роботу”, – наголосив перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації Андрій Шибаєв під час заходу.

Ініціатива націлена зробити навчання в умовах пандемії COVID-19 сучасним та якісним. Ноутбуки оснащені всім необхідним для проведення дистанційних уроків  – камерою, потужним процесором та можливістю під’єднання до інтернету.

Сучасна комп’ютерна техніка надходить у школи в межах реалізації проєкту Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації «Ноутбук кожному вчителю».

Вартість одного ноутбуку становить 18 300 гривень. Тож сукупна вартість комп’ютерів для Генічеської громади становить два мільйони 745 тисяч гривень.

Як повідомлялось, нещодавно освітяни Генічеського району отримали 299 сучасних ноутбуків.

Усього облрада передасть територіальним громадам Херсонщини 1605 персональних комп’ютерів (ноутбуків), придбаних за рахунок співфінансування з державного та місцевих бюджетів на загальну суму 29 371 500 гривень.