Українка не змогла провезти два кілограми червоної ікри через адмінмежу з Кримом

15 Грудня 2021, 19:32

Громадянка України прямувала з Криму до Херсонської області через КПВВ “Чонгар” з двома кілограмами червоної ікри. Однак провезти такий продукт через адмінмежу не змогла: завадили прикордонники.

Про це повідомляє Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби.
“Про виявлення харчового продукту тваринного походження військовослужбовці проінформували інспектора Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, який перевіривши товар, склав акт припинення або тимчасової заборони перевезення підконтрольних вантажів”, – зазначили прикордонники.
Тож громадянка України повернулась у зворотному напрямку. Як зазначили прикордонники, “з метою повернення товару до місця походження або його утилізації”.
Як повідомлялось, 7 грудня набув чинності наказ Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України № 258, який встановлює норми переміщення товарів, особистого майна і грошових сум через адмінмежу з окупованим Кримом в обох напрямках, а також затверджує перелік товарів, заборонених чи обмежених для переміщення.
Зокрема, наказом встановлено наступні обмеження вартості/ваги/кількості при переміщенні інших товарів, які не мають ознак вжитку, та переміщуються як особисті речі через адміністративну межу у ручній поклажі та супроводжувальному багажу фізичної особи:

– з контрольованих Україною територій на тимчасово окуповану територію – без обмежень;
– з тимчасово окупованої території на контрольовані Україною території – сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10 000 гривень та/або сумарна вага яких не перевищує 75 кг на одну особу (за умови, що харчові продукти – не більше двох кг кожного найменування та непродовольчі товари – не більше двох одиниць кожного найменування).