Херсонщина долучилась до акції «16 днів проти насильства»

26 Листопада 2021, 16:49

Фото: Поліція Херсонської області.

У рамках Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства» ювенальні поліцейські проводять тематичні заняття й зустрічі в навчальних закладах Херсона та області. Заходи присвячені темі насильства, його проявів щодо дітей та способів подолання.
“Діти найменш захищені від насильства й, на жаль, часто стають його жертвами. Тож саме на допомогу їм та подолання цього явища спрямована робота ювенальних поліцейських. Ми закликаємо юних жителів Херсона та області неодмінно повідомляти про такі випадки, адже кожна дитина має право на щасливе дитинство”, – розповів начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Віталій Сайфутдінов.

Як зазначив т.в.о. начальника Управління превентивної діяльності поліції Херсонщини Ярослав Шанько, поліцейські розповсюджуватимуть інформаційно-просвітницькі матеріали серед громадян, долучатимуться до обговорення тематики протидії домашньому насильству спільно з громадськими організаціями, освітніми закладами та всіма небайдужими.
По районах області поліцейські будуть розповсюджувати інформаційні листівки та проводити профілактичні бесіди з теми запобігання насильства.
Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або спостерігаєте це явище в інших, потрібно негайно сповістити про це поліцію за номером 102. Поліцейські допоможуть жертві насилля, нададуть необхідну інформацію та розкажуть алгоритм дій.
За даними Херсонської обласної прокуратури, протягом 10 місяців поточного року на Херсонщині обліковано 131 кримінальне правопорушення пов’язане з домашнім насильством, у 123 з них особам повідомлено про підозру. Остаточне рішення про направлення до суду прийнято у 121 правопорушенні.
Нагадаємо, щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.