КПВВ «Чаплинка» на адмінмежі з Кримом не працюватиме ще місяць

16 Вересня 2021, 09:50

Контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду «Чаплинка» на адмінмежі з Кримом не працюватиме з 16 вересня по 18 жовтня.

Про це повідомили в Херсонській облдержадміністрації.
“Пов’язано це з метою забезпечення можливості здійснення робіт з модернізації систем контролю за перетинанням адміністративної межі особами та транспортними засобами на контрольному пункті в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї”, – пояснили в ХОДА.
Інші КПВВ працюють в штатному режимі.
За даними Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби, протягом минулих вихідних адмінмежу з Кримом через КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» перетнули 8500 осіб та більше пів тисячі транспортних засобів.
Центр журналістських розслідувань ​уже сім років спостерігає за затяжним процесом облаштування контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на межі з окупованим Кримом.
Лише один із трьох пунктів пропуску – «Чонгар» – наразі взятий на баланс держпідприємства «Реінтеграція та відновлення», яке, власне саме з цією метою і створювалось Мінреінтеграції ТОТ.  «Каланчак» все ще на балансі ДП «Укрзалізниця», а «Чаплинка» – в управлінні у прикордонників і митників. Багаторічна епопея з облаштуванням людських умов для перетину адміністративної межі з окупованим Кримом триває. Детальніше – у сюжеті.

Нагадаємо:

  • 7 червня 2021 року КПВВ «Чаплинка» на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом закрили на два тижні через проведення ремонтних робіт.
  • 21 червня 2021 року роботу КПВВ «Чаплинка» припинили до 15 липня з метою забезпечення можливості проведення робіт з діагностики та удосконалення засобів зв’язку і спостереження на КПВВ.
  • У серпні термін тимчасового припинення роботи КПВВ» продовжили з 16 серпня по 15 вересня 2021 року.