ЗСУ успішно наступають на півдні

24 Червня 2022, 19:09

У Херсонській області Збройні Сили України провели успішний наступ, російські окупанти втекли в район села Ольгіне.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ 24 червня.

“За результатами успішних наступальних дій наших підрозділів, частина сил ворога залишила підготовлені оборонні позиції та втекла в район населеного пункту Ольгіне Бериславського району Херсонської області”, – пишуть у Генштабі.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих раніше рубежів.

У свою чергу в оперативному командуванні “Південь” інформують, що на Херсонщині ворожі війська використовують всю наявну зброю, внаслідок чого у захоплених населених пунктах знищено сотні будинків та об’єктів інфраструктури. У деяких окупованих селах відбулася ротація вояків, тож нові «асвабадітєлі» зухвало вдираються та оселяються у будинках людей, які евакуювалися.

В багатьох окупованих громадах ситуація критична. Через бойові дії села напівпорожні, всі школи, садки, лікарні, знищені, або заміновані рашистами. Більшість підприємств та установ області захоплені, багато з них пошкоджені та знищені.

Нагадаємо:

  • 14 червня 2022 року між Новою Каховкою і селом Райське військові ЗСУ влучили в склад боєприпасів російських окупантів.
  • Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій.