Російські військові замінували пляж у Херсоні

16 Червня 2022, 18:58

На фото: Ірина Данилович, "ZMINA".

Російські військові замінували береги Молодіжного пляжу в Херсоні.

Про це повідомили в оперативному командуванні “Південь”.

Як розповів речник командування Владислав Назаров, на території Херсонської області, внаслідок щільних боїв, зокрема у населених пунктах Бериславського і Каховського районів, знищені будинки, вбиті та поранені мирні мешканці, замінована інфраструктура та берег річки, окупанти продовжують мародерство, викрадення місцевих жителів.

Крім того, він наголосив, що ситуація із забезпеченням медикаментами та речами першочергової потреби в заблокованих громадах Херсонщини залишається критично важкою.

Як повідомлялось, у селищі Лазурне Херсонської області росіяни замінували пляж. Троє цивільних підірвалися на ворожій міні.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк побував на позиціях українських військових у Херсонській області всього за три-чотири кілометри від позицій окупантів. Він наголосив, що для визволення області Україні потрібна перевага у далекобійній артилерії.

Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій