Вибух у Мелітополі: мер вказав на провокацію

13 Червня 2022, 09:19

Мер окупованого Мелітополя Іван Федоров переконаний, що вибух у місті 12 червня – чергова провокація загарбників. 

Такою думкою він поділився у прямому ефірі у Фейсбуці, передає Мелітополь.City,

«Щодо вибуху, який відбувся в місті Мелітополі, то мені нічого не відомо, це треба питати у рашистів, які один одного підривають і, звичайно, будуть звинувачувати в цьому ЗСУ. Але ми чітко розуміємо, що це їх тактика, їх методика», – заявив Федоров.

Як зазначає видання, вибух пролунав біля будівлі так званого «МВС». Як пише російське агентство РИА Новости, вибуховий пристрій нібито встановили у сміттєвий бак. Постраждали четверо людей. Майор Олексій Селіванов, який очолює так зване «МВС» Запорізької області, назвав інцидент «терористичною війною Києва проти мирних жителів Запорізької області».

Водночас за даними місцевого видання РІА Мелітополь, вибух стався між Кірова, 38, та танком. Одразу озброєні окупанти оточили територію пенсійного фонду до танка та вул. Крупською БТР-ми та військовими КАМАЗами. Перевіряли всі машини та обшукували підозрілих, на їхню думку, людей.

Як повідомлялось, офіційні заходи російських загарбників з нагоди «дня росії» 12 червня в тимчасово окупованих Херсоні та Мелітополі зібрали лише кілька десятків місцевих жителів.