ЗСУ на Херсонщині відбили контратаку росіян

03 Червня 2022, 10:27

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

У Херсонській області російські загарбники спробували відновити втрачене становище в районі Миколаївки. Проте ЗСУ відбили ворожу атаку.

Про це повідомляє оперативне командування “Південь”.

“Відчайдушна спроба рашистів відновити втрачене положення в районі Миколаївки на Херсонщині, успіху не мала. Тоді по наших позиціях було нанесено 2 авіаційних удари. Без втрат”, – йдеться у повідомленні.

На лінії зіткнення південного фронту обстановка динамічна та напружена.

Ворог потерпаючи від системних контратак підрозділів ЗСУ, підтягнув та розвантажує на залізниці, в 40 км від Херсону 27 БМП-1.
Внаслідок масованого обстрілу Нововоронцовки поранено двоє цивільних осіб.
Протягом дня Миколаїв обстріляно тричі: ранком – системами залпового вогню, вдень і ввечері – важкою ствольною артилерією. Пошкоджені 2 багатоповерхівки, 4 приватні будинки та господарські будівлі, уражені водопровід та газопровід, витоку газу і загрози населенню нема.
Внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула на місці, ще одну – госпіталізували. Але врятувати життя постраждалому не вдалося. Також відомо ще про двох поранених.
Під час вечірнього обстрілу обласного центру, снаряди влучили в складські промислові приміщення, виникла масштабна пожежа. Силами рятувальників вона ліквідована. Постраждалих нема.
За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, на південнобузькому напрямку протягом доби ворог, застосував міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Кавказ, Лепетиха, Дмитрівка, Осокорівка, Благодійне, Степова Долина. На окремих ділянках Криворізького напрямку противник активізував ведення повітряної розвідки та намагався провести штурмові дії. Отримав відсіч і відійшов на раніше зайняті позиції.
Як повідомлялось, на окупованій території Херсонської області війська рф обладнують другу і третю лінії оборони. Завдяки контрнаступальним діям окремих підрозділів, Збройні сили України мають частковий успіх в регіоні.
О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.