Голова Херсонської ОВА Лагута знайшовся в деокупованій громаді

16 Квітня 2022, 14:05

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута, який пропав з публічної площини у перші дні війни Росії проти України, вперше з’явився публічно: відвідав вже визволену від російської окупації громаду.

Відповідні фото з візиту керманича до деокупованої Кочубеївської громади опубліковані на сторінках Лагути та ОДА у Фейсбуці.

“Сьогодні перебував у Кочубеївській тергромаді Бериславського району. Наші Захисники звільнили цей та інші довколишні села. Також хочу звернути увагу, що більша частина Херсонщини зараз тимчасово окупована. Ми незліченну кількість разів намагалися домовитися про те, аби дали “зелений коридор”, пропустили гуманітарний вантаж із продуктами харчування та медикаментами. Однак нам неодноразово заважали це зробити. Ми банально не можемо гарантувати безпеку водіїв та те, що вантаж взагалі доїде до пункту призначення. Команда ОВА працює й буде працювати цілодобово для забезпечення всім необхідним жителів Херсонщини”, – розповів Лагута.
Також він написав про відновлення електро-, водопостачання, медичну сферу, забезпечення продуктами та медичними послугами, посівну і соціальні виплати на визволеній території.
Раніше про допомогу визволеній громаді Херсонщини офіційно інформував очільник ВА Кривого Рогу Олександр Вілкул.
Користувачі Фейсбуку іронізують стосовно того, що Лагута нарешті “знайшовся”, та пишуть про гуманітарну кризу на Херсонщині.
“Лагута знайшовся в Кочубеївці. Ще трошки і виявиться що саме він був головним захисником/визволителем Херсонщини. Що саме він разом зі своїми заступниками боронив та звільняв рідну область. Не вірите? От побачите”, – зауважив херсонський журналіст Тарас Бузак.
Як повідомлялось, на початку повномасштабної війни Росії проти України військові захопили майже всю Херсонську область. ЗСУ продовжує чинити опір та завдяки контрнаступальним діям визволили з російської окупації 15 населених пунктів Херсонщини.
О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.