Херсонський завод «Судмаш» знову виставили на аукціон

11 Січня 2022, 15:24

ПАТ «Херсонський завод «Судмаш» знову виставили на приватизацію як “актив, що не потрібний державі​ для виконання ​безпекових функцій, перебуває у занедбаному стані та потребує інвестицій”. 

Згідно інформації Фонду державного майна України, державний пакет акцій розміром 100% статутного капіталу ПАТ “Херсонський завод “Судмаш” буде розпроданий 14 січня. Номінальна вартість пакета акцій 67,23 мільйонів гривень.

Підприємство має понад 6,5 га землі, 11 об’єктів загальною площею майже 32 тис. квадратних метрів. При цьому значна частина приміщень заводу нині не використовується.

Основними  напрямками  діяльності ПАТ «Судмаш» є  розробка комплекту конструкторської документації для виробництва моделей автомобільних підйомників телескопічних для потреб комунальних підприємств та пожежно-рятувальних частин ДСНС України та їх виготовлення.

Станом на 01.11.2021 дебіторська заборгованість складає 380481 гривень; кредиторська заборгованість – 8752200 гривень.

Минулого року за рішенням уряду завод «Судмаш» як один із 17 об’єктів був переданий концерном «Укроборонпром» Фонду державного майна для приватизації. Йдеться про активи, які не потрібні державі​ для виконання ​безпекових функцій, перебувають у занедбаному стані та потребують інвестицій.

Згідно відкритих даних, попередні аукціони не відбулися.

Як повідомлялось, Генічеський солезавод також потрапив до переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації. Однак досі об’єкт готується до аукціону.