Херсонщина отримає генератори і сонячні панелі від програми DOBRE

31 Грудня 2022, 19:20

Визволені від російської окупації громади Херсонщини, які співпрацюють з програмою USAID DOBRE, отримають необхідне обладнання для відновлення водопостачання, використання альтернативних джерел енергії, запуск освітнього процесу онлайн тощо. Перші поставки технічної допомоги очікуються вже найближчим часом.

Про це розповів виконуючий обов’язки заступника керівника програми USAID DOBRE Максим Бурдавіцин, передає Медіацентр IPC-Південь.

За кошти, виділені програмою, для семи деокупованих громад закуплять різноманітне обладнання, яке допомогатиме їм у відновленні та реагуванні на виклики сьогодення.

“В тому числі, це обладнання для облаштування укриттів, обладнання для шкіл, щоб можна було запустити шкільну освіту, в тому числі онлайн. Альтернативні джерела енергії, щоб можна було безперебійно працювати – це генератори, сонячні панелі. Обладнання для того, щоб можна було запустити водопостачання в громаді: насосне обладнання, станції керування цим обладнанням, а також інше”, – зазначив Максим Бурдавіцин.

Як повідомлялось, програма DOBRE підтримає сім деокупованих громад Херсонської області. Новорайська, Станіславська, Кочубеївська, Високопільська, Музиківська, Нововоронцовська і Великоолександрівська громади вже підписали меморандуми про співпрацю.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).