За прикладом Криму: генічан хочуть замінити на росіян?

02 Грудня 2022, 12:49

Росіяни планують розгорнути на захоплених територіях міста Генічеська та Арабатської Стрілки масштабне будівництво житла, а також лікарень обласного рівня, шкіл, дитячих садків. Запустити будівництво планують вже найближчим часом.

Про це розповів херсонський гауляйтер Володимир Сальдо, призначений росіянами на посаду “т.в.о. губернатора” Херсонської області. Відео пресконференції опубліковане у телеграм-каналі колаборанта.

З відео очевидно, що так звана пресконференція пройшла у “новій столиці” захоплених росіянами територій Херсонщини – у Генічеську, в будівлі, в якій раніше розміщувалась районна рада і держадміністрація, передає Медіа-Центр “IPC-Південь”.

За словами Сальдо, у новому житлі зможуть оселятися “херсонці і не тільки”. Про виділення нового житла для потреб місцевих поки не йдеться, тим більше чи не половина населення Генічеської громади вже виїхала з окупації. 

Також він розповів, що все узбережжя Азовського моря від Маріуполя до Генічеська “буде перетворено на туристичний та природно-заповідний кластер – великих промислових підприємств у ньому не буде”.

Тож, за дорученням російського диктатора Володимира Путіна, росіяни будуватимуть нове житло на лівобережній Херсонщині. Російський уряд вже розробляє “план розвитку” Генічеська та Арабатської стрілки, а також проектно-кошторисну документацію.

Чи справдяться такі плани, покаже наступ ЗСУ: з правобережжя Херсонщини загарбників вже прогнали. Лише від початку листопада українські захисники визволили від російської окупації близько п’яти тисяч кв. км.

Як відомо, після незаконної анексії Криму Росія змінила демографічну ситуацію на півострові та завезла туди,за різними оцінками, більше півмільйона росіян.

Нагадаємо:

Попри те, що окупанти відмовляються називати Генічеськ новою столицею захопленої частини Херсонщини, однак проводовжують розміщувати там російські органи влади обласного рівня. Наприклад, російський уряд вирішив розмістити у Генічеську територіальний орган Росреєстру.

Окупаційна “адміністрація” Херсонської області заявляла, що рішення про перенесення столиці до Генічеська не приймалося.

Російські “ЗМІ” з посиланням на представника окупаційної «адміністрації» Олександра Фоміна повідомляли, що «адміністративною столицею» захоплених територій Херсонської області стало місто Генічеськ.