У вільній Херсонщині привітали захисників і захисниць України

14 Жовтня 2022, 13:00

Фото: Рух Опору "Жовта Стрічка".

У звільненій від російської окупації Херсонщині привітали захисників і захисниць України зі святом 14 жовтня.

Бійцям 60-тої окремої піхотної бригади на чолі з полковником Олександром Салтицьким, які визволяли Високопілля та низку інших населених пунктів області, вручили відповідні відзнаки.

“Тут у звільнених селах Херсонщини щодня чекали на українських воїнів. Люди чекали на своїх Героїв з вірою в серці. Жителі Херсонщини на власні очі бачили, якою ціною виборюється свобода. виборюються такі звичні, для кожного речі, як можливість жити у власній оселі, працювати, виховувати дітей… Віра в те, що ви близько, допомагає вижити в страшні дні російської окупації”, – розповів голова Херcонської ОВА Ярослав Янушевич та побажав українським воїнам міцного здоров’я перемоги у боях.

Як повідомлялось, українські воїни продовжують визволяти села та селища Херсонської області від російської окупації. Наразі деокуповано вже 75 населених пунктів.

Президент Володимир Зеленський та Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітали українських військових із Днем захисників і захисниць України.

«Ви б’єтеся за Україну, незалежність і волю для усіх наступних поколінь. Абсолютні герої. Люди з великої літери. Наші захисники й захисниці України», – наголосив Президент Зеленський.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своєму привітанні зазначив, що захисники і захисниці, які у боях з російськими військами відстоюють свободу Україну, показали, що означає бути українцем.

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою «День захисника України». 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Дата 14 жовтня вибрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений і День українського козацтва.