СБУ викрила російського агента на Херсонщині: вчиняв диверсії

09 Вересня 2022, 10:10

На Херсонщині Служба безпеки України викрила російського агента, який отримав завдання встановити місцезнаходження позицій ЗСУ та підірвав частину боєкомплекту.

Про це повідомили в СБУ, передає Медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

За вчинення диверсії окупанти обіцяли своєму поплічнику «винагороду» у розмірі 30 тисяч гривень.

У спецслужбі встановили, що зрадником виявився рецидивіст, який неодноразово був засуджений за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі вбивство. У поле зору агресора чоловік потрапив через свої проросійські погляди, які висловлював серед оточуючих, зокрема у кримінальних колах.

Під час затримання у зловмисника виявлено мобільний телефон, який містить контакт встановленого співробітника спецслужб рф.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялось, ЗСУ продовжують тримати мости на Херсонщині ід щільним вогневим контролем без можливості ремонту та використання. Українські захисники знищили поромну переправу в Новій Каховці та ще два склади боєприпасів в Бериславському районі.

Поки що Херсонська область переважно окупована військовими РФ. Однак триває наступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.