Постпред Президента України в АРК Таміла Ташева звернулась до кримчан

16 Серпня 2022, 17:01

Постійний представник Президента України в АР Крим Таміла Ташева впевнена, що півострів буде визволений від російської окупації, а поки радить кримчанам бути обережними, ховатись у обладнаних місцях або своїх підвалах, підготувати потрібні засоби.

Про це Ташева написала на своїй сторінці у Фейсбуці 16 серпня.

“Дорогі громадяни України, хто живе у Криму, і особливо опирається окупанту всі 8 років війни. Ми обов’язково звільнимо Крим, застосовуючи всі можливі і не заборонені механізми для боротьби не лише за територію, а і за вас. Впевнена, ви чекаєте на це всі роки окупації. Поки ж будьте обережні, ховайтесь у обладнаних місцях або своїх підвалах. Підготуйте потрібні засоби. Наступного року у Бахчисараї!”, – звернулась вона до співвітчизників в окупації.
За її словами, попри голослівні заяви представників російської влади, на виїзд з Криму спостерігаються величезні черги, а люди ховаються у підвалах після вибухів у Джанкойському районі.
“Війна от так “несподівано” прийшла в Крим. Окупанти і колонізатори вже тікають з Криму. Сьогодні після чергового необережного поводження з боєприпасами окупантами – здетонувало у Джанкойському районі. Люди ховаються по підвалах. На виїзд з Криму величезні черги”, – розповіла Ташева.

Вона нагадала, що протягом майже півроку великої війни окупанти називали війну спецоперацією. За використання слова війна, за протести проти цієї війни – штрафували, саджали у тюрми, викрадали людей і катували. Кримські жінки писали заяви на кримських воєнкомів, з вимогою щоб їх дітей не відправляли на війну. Крим вже давно є не лише тилом і базою для рф.

Головою Консультативної ради є президент, секретарем – постійний представник президента в АР Крим.
Як повідомлялось, вранці 16 серпня в окупованому Криму сталися вибухи у російській військовій частині біля селища Азовське Джанкойського району. У повітря злетів склад боєприпасів, які продовжують розриватись. Одночасно загорілась трансформаторна підстанція у Джанкої.
Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, коментуючи подію, натякнув, що бавовни у Криму буде ще більше.

Міноборони рф назвало диверсію причиною вибуху складу боєприпасів, який окупанти облаштували на старій фермі біля селища Азовське у Джанкойському районі північного Криму.
Вибухи пошкодили полотно залізниці на лінії Джанкой-Феодосія-Керч. Рух пасажирських потягів зупинено. Пасажирів, які їдуть з росії через Керченський міст, будуть висаджувати на станції Владиславівка в районі Феодосії і везти далі автобусами.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.