Окупанти видали російські атестати аж трьом генічанам

22 Липня 2022, 16:44

Окупанти прозвітували про видачу російських атестатів школярам на Херсонщині. Видати їх спроміглись аж трьом діткам з Генічеська.

Як пише ворожий телеграм-канал окупаційної адміністрації, наразі атестати про середню загальну освіту видають в одній зі шкіл міста Херсон.

Раніше експерт центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов повідомляв, що у трьох селах окупованого Генічеського району вчителі відмовилися працювати за російською шкільною програмою. За його даними, педагоги відмовилися співпрацювати з окупантами у населених пунктах Озеряни, Сокологірне та Новогригорівка.

Росіяни обіцяли вчителям високі зарплати та перенавчання у Криму, однак всі їхні пропозиції були відхилені.

«Вчителі кажуть, що краще будуть жити з городу, ніж візьмуть гроші за зраду власних учнів», – розповів експерт.

Керівники освітніх закладів тимчасово окупованої Херсонської області відмовляються підтримувати місцевих колаборантів і російських загарбників.

Як повідомлялось, у місті Кривий Ріг триває видача документів по освіту випускникам херсонських закладів освіти.

Для тих випускників з Херсонської області, хто не може виїхати та забрати документи про освіту, але має намір вступити до українських вишів, достатньо знати серію та номер документу про освіту.

Нагадаємо:

росіяни на окупованих територіях намагаються залучити українську молодь до новостворених проросійських організацій.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

44 населені пункти області вже визволені від російської окупації.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.