В облраді радять херсонцям евакуюватись або шукати укриття

09 Липня 2022, 22:52

Жителі окупованої Херсонщини, які не можуть евакуюватися, вже зараз мають готовити укриття, запаси їжі та води.

З такими порадами виступив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі національного телемарафону 9 липня.

“Я знаю, що це дуже важко і не всі мають можливість, але треба це робити (виїхати з окупованих територій, – ред.). Хто ніяк не може це зробити, треба готуватися до того, що знадобиться знову укриття, знову необхідно підготувати запас води, певний запас їжі для того, щоб пережити наступ наших військ. Ми розуміємо, що наші хлопці будуть працювати максимально акуратно, просто хірургічно, щоб зберегти кожне життя, але війна є війна”, – сказав посадовець.

Він погодився із доцільністю нещодавніх закликів евакуюватися від міністерки  з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук та попросив жителів Херсонщини бути в цьому плані активними, щоб убезпечити себе та своїх близьких.

Раніше віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців окупованих районів Херсонської й Запорізької областей евакуюватися всіма можливими способами: “будуть величезні бої”.

Як повідомлялось, українські військові завдали удару по позиціям росіян у Новій Каховці зранку 8 липня.

9 липня ЗСУ вдарили по складу боєприсасів в районі Чорнобаївки:

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.