У Херсоні зникнуть вулиці, названі на честь Суворова і Потьомкіна

29 Травня 2023, 08:24

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

У звільненому від рашистів Херсоні обговорюють перейменування вулиць. Через два місяці в місті вже не буде назв на честь Суворова і Потьомкіна.

Про це Медіацентру IPC-Південь розповів представник комісії з перейменування, політолог і краєзнавець Дементій Білий.

«Наприклад, по Суворівській вулиці запропонована назва Староміська, або альтернативна – Героїв Херсона. Але є можливість додавати інші варіанти. І вже виникає багато цікавих пропозицій, які роблять громадяни», – зауважив краєзнавець.

Стосовно Потьомкінської вулиці робоча група при комісії з перейменування запропонувала назву Базарна або Земська.

«Земська – це на честь земської установи, органу місцевого самоврядування, будівля якого тут колись знаходилась. Псведосамоврядування, але там працювало до революції багато українських діячів і вони зробили дуже багато для розвитку Херсонського краю, української школи, розвитку лікарень», – зазначив Дементій Білий.

Ушакова поки що вирішили не брати для перейменування, але робоча група пропонує повернення історичної назви – Говардівська вулиця. Разом з тим є й інші варіанти.

«Які варіанти переможуть – покажуть обговорення та позиція нашої військової адміністрації», – наголосив краєзнавець.

Як повідомлялось, робоча група, яка була створена при комісії з перейменування, підготовила перелік на першу чергу перейменувань вулиць. Пропонується нових 138 назв.