Чому активісти готові блокувати генічеських депутатів (відео)

30 Січня 2022, 08:00

ілюстраційна світлина, сесія Генічеської міської ради

У громадському об’єднанні учасників бойових дій “Фенікс” пояснили, чому готові вдатися до акцій громадянської непокори у Генічеську. Активісти вимагають відставки одного з заступників Генічеського міського голови через нібито наявність зв’язків з біглим до Криму ексголовою Генічеської адміністрації Сейтумером Німетуллаєвим.

Про це розповів представник організації Олександр Тарасов.

“Минулого разу ми на сесії передали звернення щодо пана Юнусова, нам були дані обіцянки, що буде скликана депутатська комісія, на яку будуть запрошені представники нашої організації, і ми вже зможемо аргументовано говорити про питання недовіри пану Юнусову, його співпрацю з сепаратистамми та можливість обймати посади в органах місцевого самоврядування. Однак ми отримали відписку від міськради, а на комісію нас не запрошували. Позиція міськради нам не зрозуміла, ми подаємо чергове звернення та будемо чекати запрошення на комісію, щоб ми могли надати докази щодо опротиправної діяльності Юнусова, щодо його майна в Криму”, – зазначив Олександр Тарасов.

Він наголосив, що згаданий посадовець мав внести відомості про майно на окупованій частині України до своєї декларації, а депутатська комісія вже надалі має розглянути докази його співпраці з окупантами, а також питання щодо етичних питань перебування у керівництві громади такої людини.

“Тут є питання моральної відповідальності. Якщо людина працює заступником міського голови в прикордонному місті і має якісь статки, доходи і сплачує податки на території, яка підконтрольна окупанту, то виникає питання, чи має право обіймати таку посаду. Особливо зараз, коли ми завмерли в очікуванні, коли ймовірний широмасштабний наступ РФ, а тут вже сформована п’ята колона, яка готова обіймати керівні посади, просувати інтереси окупанта”, – розповів представник ГО “Фенікс”.

Як повідомлялось, сесію Генічеської міської ради вчергове відвідали представники об’єднання учасників бойових дій “Фенікс” та висловили обурення, що міська рада не звернула належної уваги на їхні попередні звернення, а також повідомили про намір вдатися до акцій громадянської непокори, якщо так буде продовжуватися і надалі.

Активісти стверджують, що мають докази щодо зв’язків заступника Генічеського міського голови Дмитра Юнусова з біглим колишнім головою Генічеської райдержадміністрації Сейтумером Німетуллаєвим, а також наявності у нього майна в Криму, з якого посадовець отримує прибутки.

Самого Дмитра Юнусова на цьому засіданні сесії не було і відповісти на звинувачення він не зміг.

Однак сайт IPC-Генічеськ готовий вислухати позиції всіх сторін конфлікту, що склався.