Російські окупанти продовжують призначати гауляйтерів у громадах Херсонщини з рядів «компартії» та експосадовців

28 Червня 2022, 19:22

Російські окупанти продовжують призначати гауляйтерів у громадах Херсонщини з рядів забороненої в Україні «компартії» та експосадовці, пише Центр журналістських розслідувань.

25 червня в Кардашинці Голопристанської територіальної громади Скадовського району призначили керівницю окупаційної «адміністрації» села. Нею стала Целорунго Вікторія Василівна, яка була першим секретарем Голопристанської районної організації «Компартії України», а також очолювала Великокардашинську сільську первинну організацію КПУ, повідомили в окупаційній «адміністрації» Голої Пристані .

Гауляйтерку Кардашинки представив призначений окупантами «голова» Голої Пристані Недялков Геннадій Григорович. Останній приступив до виконання «обов’язків» ще 27 травня.

Недялков Геннадій Григорович

Остання посада Геннадія Недялкова – директор ТОВ «Сан Сервіс». В 2015 році обирався до Херсонської обласної ради від партії «Відродження», в 2020 році – до Херсонської міськради від партії «Громадський рух «Народний контроль». Обидва рази він не набрав достатньої кількості голосів.

Також Геннадій Недялков був помічником народного депутата України восьмого скликання (2014-2019 роки) Дениса Силантьєва.

21 червня Недялков представив гауляйтера Гладківки. Ним став Бузов Олексій Олександрович, фізрук місцевої школи. Останній у 2015 році балотувався до Голопристанської райради від «Союзу лівих сил», був депутатом Гладківської сільської ради сьомого скликання.

24 червня стало відомо про те, що «першою заступницею» окупаційного «голови» Голої Пристані загарбники призначили Черемісіну Юлію Вікторівну. За інформацією видання «Мост», у 2015 році вона балотувалася до Голопристанської міськради від партії «Батьківщина», а останні роки працювала начальницею відділу освіти, культури та спорту виконкому Чулаківської сільради.

Черемісіна Юлія Вікторівна

Російські окупанти призначили гауляйтера і у Верхньому Рогачику Каховського району. За інформацією NewDay UA, ним став Бабич Євген Федорович. Видання пише, що він щиро вірить в «руський мір» і обіцяє за першої нагоди розстрілювати тих, хто йому не сподобається.

Бабич Євген Федорович

Джерела ЦЖР у Верхньому Рогачику підтверджують, що Євген Бабич дійсно веде себе як головний «смотрящий» від окупантів у селищі.

«27 червня у Верхній Рогачик заїхало багато машин-«Zеток». Ми вже думали, що буде «інаугурація» Бабича, але про офіційне його «представлення» поки нічого не відомо. Та це не заважає Бабичу поводити себе так, нібито він тут найголовніший», – на умовах анонімності Центру журналістських розслідувань розповіла жителька Верхнього Рогачика.

41-річний Бабич був першим секретарем Верхньорогачицького районного комітету «Компартії України», членом КПУ, у 2012 році був кандидатом в народні депутати України від цієї партії сьомого скликання.

Також новий окупаційний «мер» з’явився і в курортному Скадовську. За інформацією міського голови Олександра Яковлєва, нею стала Хотієнко Людмила Іванівна. Вона працювала у відділі архітектури та земельних відносин і до повномасштабного вторгнення росії була звільнена за неналежне виконання своїх обов’язків. У 2020 році вона обиралася до Скадовської міськради від партії «Слуга народу», але не була обрана.

Матеріал підготовлено ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter