Фонд держмайна на Херсонщині може очолити людина Мангера

29 Квітня 2023, 12:20

Миколу Ставицького, колишнього депутата Херсонської обласної ради, невдовзі можуть призначити керівником Херсонського регіонального відділення Фонду державного майна в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. Його кандидатуру лобіюють у Міністерстві у справах ветеранів.

Про це повідомляє видання “МОСТ”, посилаючись на власні джерела у пресслужбі ФДМУ.

Микола Ставицький у минулому скликанні був обраний депутатом облради від Радикальної партії Олега Ляшка. У 2017 році його з партії вигнали та зняли з посади голови фракції.

До “команди Мангера” Ставицький увійшов у 2016 році. Відомим він став через те, що його помічником був кримінальний авторитет Олексій Левін (Москаленко), який є одним із ймовірних організаторів нападу на Катерину Гандзюк. Наразі Левіна і колишнього голову облради Мангера судять за цією справою у Дніпровському суді міста Києва.

Владислав Мангер та Микола Ставицький.

З 2018 року Ставицького підозрюють у підпалі лісу. Після цих подій він і підписав контракт із ЗСУ. Навесні 2019 року СБУ проводила у нього ряд обшуків по справах підпалу лісу та нападу на Катерину Гандзюк.

У 2022 році стало відомо, що Ставицького, за посередництвом волонтерки із Нової Каховки Ольги Данилової, чи то призначили, чи то готували для призначення керівником Міжрегіонального відділу Мінветеранів у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

“Так, нам дійсно його рекомендували колеги з Мінвету. І його розглядають як одного з потенційних кандидатів”, – повідомили у пресслужбі ФДМУ.

Хто саме рекомендував цю людину, не повідомили. Більше того, у пресслужбі ФДМУ додали, що документи Миколи Ставицького відправляли на спецперевірку, і там до нього зауважень не було. Разом з тим у відомстві додали, що тепер самі ще раз перевірять цього кандидата, в тому числі, проконсультуються у “активістів та спільноти”.