Росіяни вихваляються обстрілами житлових будинків у Бериславі

15 Квітня 2023, 14:38

Російські ЗМІ цинічно вихваляються ударами по цивільній інфраструктурі та житлових будинках у звільненому Бериславі на Херсонщині. Вони вже не приховують, що від їхніх дій страждають в основному об’єкти, не пов’язані зі Збройними Силами України.

Одразу в кількох російських виданнях 15 квітня 2023 року з’явились публікації, в яких йдеться про обстріли росіянами міста Берислав.

“Дії російських військових, які планомірно знищують українську інфраструктуру, дуже ефективні. Зокрема, ЗС Росії регулярно завдають ударів по об’єктах супротивника у Бериславі на Херсонщині”, – зазначають росіяни. Зверніть увагу – в цьому повідомленні немає жодного слова про якісь військові об’єкти. Те, що від обстрілів росіян страждають в основному звичайні бериславці, підтверджують і українські джерела. 

Так, на початку цього тижня росіяни поцілили в одне з промислових підприємств міста, заявивши, що авібомби були скеровані в “приміщення на вулиці Центральній, де ЙМОВІРНО українські військові організували свій склад боєприпасів”. Те, що постраждав саме військовий об’єкт, окупанти ніяких підтверджень не мають, а ось українська сторона приводить фото будівель, які насправді були зруйновані внаслідок обстрілів. Як бачите – це здебільшого житлові будинки.

Наступним “геройством” для росіян став обстріл Берислава вранці 15 квітня 2023 року. Окупанти заявляють про те, що “цілями сьогодні, МОЖЛИВО стали склади боєприпасів ЗСУ”. Проте згідно з фото, що опублікувала Нацполіція, окупанти поцілили знову в житлові будинки приватного сектора та підприємство з виготовлення соняшникової олії. У переддень Великодня внаслідок удару по Бериславу авіабомбами пошкодження отримали 47 будинків місцевих жителів, а саме місто та навколишні села було частково знеструмлено. 

Руйнування жилових будинків та цивільної інфраструктури на правобережжі Херсонщини росіяни аргументують спробами “завадити ЗСУ форсувати Дніпро” та боротьбою з українськими ДРГ.