Херсонщина долучається до проєкту “Масштабне залісення України”

06 Жовтня 2021, 14:54

Фото: Відкрите джерело з Мережі.

Днями Президент України підписав указ, яким дав старт проєкту “Масштабне залісення України”. У межах цієї цільової державної програми у наступні 10 років в державі планується створити 1 мільйон гектарів лісів, а в перші три роки висадити 1 мільярд дерев. І Херсонщина долучається до цього масштабного проєкту.

Про це повідомляють в ХОДА.

Основною метою «великого заліснення» є висадка та вирощування правильних дерев у правильному місці та у правильний час.

Висадка трьох мільярдів додаткових дерев не дозволить зупинити кліматичну кризу або кризу деградації біорізноманіття. Це лише один з інструментів, а тому необхідно здійснювати й інші заходи – у тому числі збереження існуючих дерев та лісів.

Завдання, визначене Указом, масштабне і відповідальне, адже ліс – це одне з найголовніших природних багатств, яке несе захисні функції і яке ми маємо примножувати, особливо зараз, коли ми все частіше стикаємося із зміною клімату та іншими негативними наслідками людської діяльності.

На сьогодні поставлені два основних напрямки роботи: аналіз ресурсів для збільшення площі лісових насаджень та збереження тих лісів, що ми вже маємо. Департаментом захисту довкілля та природних ресурсів обласної державної адміністрації узагальнюється інформація про наявні на території Херсонщини ділянки деградованих та малопродуктивних земель, які можуть бути в подальшому використані для заліснення.

Необхідно ще раз звернути увагу голів територіальних громад, що основним завданням усіх органів самоврядування, лісогосподарських підприємств є визначення земель, на яких можна провести заходи з лісорозведення, організація і фінансування робіт по вирощуванню лісу.

В Херсонській області початок проведення робіт по висадженню зелених насаджень заплановано з 1 жовтня по 31 листопада поточного року.

Департамент захисту довкілля та природних ресурсів Херсонської обласної державної адміністрації ПРОПОНУЄ та ЗАПРОШУЄ херсонців взяти участь у роботах по збереженню та примноженню природних рослинних ресурсів рідного краю.