Компенсація мешканцям підтопленої Нової Маячки: у ОДА підраховують збитки

11 Червня 2019, 12:34

Фото Олешківської РДА

У Херсонській ОДА розглядають питання ініціювання перед обласною радою проведення позачергової сесії щодо фінансової допомоги потерпілим від підтоплення у Новій Маячці Олешківського району.

Про це медіа-центру «ІРС-Херсон» повідомив заступник голови ХОДА та голова регіональної комісії з надзвичайних ситуацій Вадим Чабан.

«Організовано збір заяв населення для фіксації завданих збитків. Найбільше постраждала городина, вода вимочила потенційні врожаї. Багато звернень у зв’язку з руйнацією будівель. Ми поставили завдання до п’ятниці (14 червня – ред.) опрацювати всі питання у відповідності до законодавства, щоб мали змогу підготувати звернення до обласної ради щодо фінансової допомоги потерпілим.

Ми маємо оцінити наслідки і виходити на обласну раду. Мабуть, будемо ініціювати проведення позачергової сесії обласної ради аби були внесені зміни до програми соцекономрозвитку.

Коли опрацюємо загальну кількість потерпілих, то будемо розуміти за який рахунок фінансувати компенсації», – повідомив Чабан.

Наразі у Новій Маячці залишаються затопленими 50 присадибних ділянок (домогосподарств), у населеному пункті відкачано 622 тис кубометрів грунтових вод та 12,6 тис кубометрів поверхневої води.

Рішенням сесії органів місцевого самоврядування с. Козачі Лагері на допомогу мешканцям виділено 500 тис. грн.  7 червня на сесії Олешківської районної ради для ліквідації наслідків негоди прийнято рішення виділити 200 тис. грн мешканцям с. Козачі Лагері, 30 тис. грн на закупівлю насоса на КНС, а також 200 тис грн. мешканцям с. Нова Маячка.

У Департаменті охорони здоров’я ОДА мають організувати надання допомоги  населенню, постраждалому від наслідків стихійного лиха та відправити у Нову Маячку бригади медиків.

Нагадаємо,  10 червня зневірені мешканці підтопленої через негоду Нової Маячки Олешківського району перекрили поряд з селищем трасу “Одеса-Мелітополь-Новоазовськ”, що веде на море. Люди вимагали від влади термінового вирішення питання ліквідації наслідків негоди.

Подробиці щодо ситуації у Новій Маячці дивіться на відео.