Освітні центри “Крим-Україна” розпочнуть роботу 7 червня

29 Травня 2021, 12:56

З 7 червня розпочинають свою роботу освітні центри “Крим-Україна”. Вони працюватимуть до 24 вересня включно. Вступ через освітній центр “Крим-Україна” передбачений для абітурієнтів, які проживали та навчалися на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та бажають здобути вищу, фахову передвищу та професійну (професійно-технічну) освіту в закладах вищої освіти України за кошти державного бюджету.
Якщо абітурієнтові не вдалося вступити до закладу вищої освіти або закладу фахової передвищої освіти на бюджетну форму навчання, є можливість переведення з контрактної форми навчання на бюджетну. Також можна вступити через освітній центр на бюджетну форму навчання до закладів професійної (професійно-технічної) освіти.
У 2021 році, як і в минулих роках, у наказах про зарахування (з метою безпеки вступників) прізвища вступників шифруватимуться. Є можливість вступати лише через один освітній центр (до 5 заяв) у межах квоти-2.
З покроковою інструкцією абітурієнти мають змогу ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України за посиланням: https://cutt.ly/cntVXFP.
Більш детальна інформація – за телефоном «Урядової гарячої лінії» з питань освіти для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території АР Крим та м. Севастополь, Донецької та Луганської областей. У робочі дні – з 9:00 до 18:00. Тел.: (0-800-504-425).
Як повідомлялось раніше, випускники закладів загальної середньої освіти, які проживають на тимчасово окупованій території України, можуть звернутися до 7 освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», які діють в:

  • Херсонському державному університеті;
  • Херсонському державному аграрно-економічному університеті;
  • Херсонській державній морській академії;
  • Херсонському національному технічному університеті;
  • Херсонській філії Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова;
  • Херсонському факультеті Одеського державного університету внутрішніх справ;
  • Генічеському медичному училищі Херсонського державного університету.

На офіційних сайтах вищезазначених закладів розміщено контактну інформацію, назви загальноосвітніх навчальних закладів, закріплених за ними.