Гусєв озвучив плани щодо реформації Укроборонпрому

15 Грудня 2020, 11:36

Колишній очільник Херсонської ОДА Юрій Гусєв озвучив плани щодо подальшого реформування концерну Укроборонпром, Генеральним директором якого він нещодавно став. 

Про це повідомляється на сайті Укроборонпрому. 

“Реформа стартувала – частину підприємств Укроборонпрому уряд передав до Фонду державного майна.

Це частина тієї концепції, яку ми розробляли. Але на нас чекає ще багато роботи з корпоратизації підприємств. Вона надасть доступ до нових фінансових ресурсів, до трансферу технологій, до корпоративного управління, яке мінімізує корупційні ризики.

Це все можна буде реалізувати в рамках законопроекту №3822, який розглядається профільним комітетом Верховної Ради”, – повідомив під час прес-конференції Юрій Гусєв.

Крім цього, Юрій Гусєв озвучив низку кроків, які до кінця поточного року планує здійснити команда Укроборонпрому.

“Зокрема, це впровадження нової організаційної структури концерну, яка буде спрямована на реалізацію реформи та створення двох холдингів. Також ми плануємо перезавантажити Науково-технічну раду, тому що Концерн, окрім поточної діяльності, має концентрувати свою активність на новітніх розробках”, – зазначив він.

Нагадаємо, що Юрій Гусєв запевнив, що, не зважаючи на свій переїзд до столиці, продовжить опікуватися проблемами Херсонщини та слідкувати за розвитком регіону. 

“Я впевнений, що наш регіон має увійти в десятку лідерів по Україні за багатьма аспектами, та ми маємо величезний потенціал для соціально-економічного розвитку, реалізації інфраструктурних проєктів та залучення інвестицій”, – зазначив Гусєв.