На Херсонщині податківця підозрюють у вимаганні хабара

08 Грудня 2020, 11:29

Слідчі ТУ ДБР у м. Мелітополі повідомили про підозру начальнику одного з відділів Управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополя в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 ККУ).

Про це повідомляють в Херсонській обласній прокуратурі.

За даними слідства, чиновник вимагав від суб’єкта господарювання незаконну грошову винагороду в розмірі $ 3 тис. США за вирішення питання щодо виключення підприємства з групи «ризикованих», розблокування податкових накладних та неперешкоджання його роботі у майбутньому

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному  запобіжного заходу.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Мелітополі, оперативний супровід – управління стратегічних розслідувань в Херсонській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.